Windgassen Software

Introductie Travers: Nico en Hanny Windgassen richtten in 1980 Windgassen Software op in hun spreekwoordelijke garage. Zij ontwikkelden op de toen net geïntroduceerde 8-bits microcomputers het programma 'Travers' onder het besturingsprogramma CP/M. Drie jaar later was Travers dankzij partnerships met de grootste PC-dealers marktleider in boekhoudsoftware voor de net geïntroduceerde (IBM en compatible) PC's.

1980

Het eerste Pluriform systeem

In 1989 realiseerde Pluriform Software samen met IBM en het Gerechtshof in Den Bosch het eerste unieke Pluriform systeem voor het afhandelen van strafzaken in hoger beroep. Ons uitgangspunt van continu, evolutionair innoveren van software is sindsdien toegepast in Pluriform systemen van klanten, maar ook op onze eigen ontwikkelmethodiek: we maakten de overstap van een tekstuele naar een grafische gebruikers-interface, van besturingssysteem OS/2 naar Windows. Maar het belangrijkst was, dat we ervoor zorgden, dat al onze klanten steeds eenvoudig hun systemen konden upgraden met behoud van alle functionaliteit én van hun gegevens. Bij de Gerechten waren er veel enthousiaste gebruikers en zelfs eigen Pluriform modelleurs.

1989

Branche lagen ingezet

Vanaf 1993 bouwen we bovenop Pluriform Basis meerdere branche lagen. In Pluriform Basis zit alles wat elke branche nodig heeft. In de branche specifieke laag zijn per branche / concern specifieke toevoegingen gemaakt waardoor onze software naadloos aansluit op betreffende branche. De volgende twee klanten (na Justitie Den Bosch) waarvoor we hiermee een concern breed systeem bouwden waren Cobac Crediet Verzekering (het huidige Euler Hermes) en GTI Installatiebedrijven (het huidige Cofely).

1993

Branchemodel logistiek

In 1994 werd het eerste branchemodel ontwikkeld voor ‘servicelogistiek’, samen met partner Grensloos. Een branchemodel is een toepassing voor een specifieke branche, met standaard bouwblokken uit Pluriform Basis, waaraan de eigenheid van individuele klanten (of vestigingen) als maatwerk toegevoegd wordt.

1994

Pluriform wordt meertalig

In 2001 werd Pluriform meertalig gemaakt en door Euler Hermes internationaal ingezet, door ons gekoppeld aan hun Oracle Financial systeem in Parijs. Inmiddels wordt Pluriform bij Euler Hermes wereldwijd (in meer dan 30 landen) ingezet en gebruikt door duizenden gebruikers. Pluriform Software zocht verdere groei met name in samenwerking met partners. Dienstverleners met een complete IT-oplossing voor een specifieke markt of grotere organisaties.

2001

2003 Partner in de Goede Doelen branche

In 2003 richtte Theo Kranendonk Matthat Software op om met Pluriform een systeem voor Goede Doelen te gaan ontwikkelen: organisatiebrede functionaliteit, standaard inzetbaar voor verschillende soorten organisaties in de Goede Doelen sector.

2003

2004 Patient Volg Systeem (PVS)

In 2004 ontwikkelden we een Pluriform Patient Volg Systeem (PVS). In samenwerking met prof. Hein Fleuren werd toen in korte tijd een webapplicatie gemaakt om de zogenaamde Verkeerde bed problematiek voor CVA patienten (mensen die een beroerte gehad hebben) op te lossen; via het ZMBR is dat systeem ingezet en wordt dat nog steeds gebruikt in de regio Midden Brabant.

2004

2004 Partner in de Bouw, Infra en Installatie branche

In 2004 introduceerde Pluriform partner BouwInfosys zijn succesvolle Pluriform Works toepassingen. Oprichters Ron Panhuizen en Maarten Janssen waren de eersten om te ervaren hoe snel Pluriform Basis uit te breiden was tot een branchemodel. Samen bouwden we branchemodellen voor o.a. de Bouw, Infra (grond-, weg-, en waterbouw), Installatie en later ook Bouwopleidingen.

2004

2005 Pluriform casus-overleg (PIX)

In 2005 bouwden we op initiatief van hoofdofficier van justitie mr. Roger Bos, met politie en gemeente Den Bosch een volgend keten informatiesysteem: het casus-overlegsysteem PIX (persoonsindex). Samen met vakmensen van ketenpartners die samenwerkten in het Veiligheidshuis ontstond zo Pluriform PIX. Drijvende kracht vanuit het arrondissement Den Bosch was André Lucassen. Snel werd het systeem uitgerold naar andere Veiligheidshuizen.

2005

2007 Partner in de Zorg branche

In 2007 hebben we Pluriform Zorg ondergebracht bij onze partner Adapcare. Pluriform Zorg was toen nog een clientenadministratie, maar is snel uitgebreid met web-functionaliteit, eerst voor de zorg professional en later voor de client en diens mantelzorgers. Het wordt zeer succesvol bedrijfsbreed ingezet bij middelgrote en grote zorgorganisaties. Alle functionaliteiten zijn en worden stap voor stap met de zorgprofessionals ontwikkeld en in de praktijk verbeterd. Het zorgt voor een spectaculaire reductie van de hoeveelheid administratief werk voor de zorg professional.

2007