Windgassen Software

Introductie Travers: Nico en Hanny Windgassen richtten in 1980 Windgassen Software op in hun spreekwoordelijke garage. Zij ontwikkelden op de toen net geïntroduceerde 8-bits microcomputers het programma 'Travers' onder het besturingsprogramma CP/M. Drie jaar later was Travers dankzij partnerships met de grootste PC-dealers marktleider in boekhoudsoftware voor de net geïntroduceerde (IBM en compatible) PC's.

1980

Het eerste Pluriformsysteem

In 1985 zijn we begonnen met de ontwikkeling van Pluriform en in 1989 realiseerde we samen met IBM en het Gerechtshof in Den Bosch het eerste unieke Pluriformsysteem voor het afhandelen van strafzaken in hoger beroep. Ons uitgangspunt van continu, evolutionair innoveren van software is sindsdien toegepast in Pluriformsystemen van klanten, maar ook op onze eigen ontwikkelmethodiek: we maakten de overstap van een tekstuele naar een grafische gebruikers-interface, van besturingssysteem OS/2 naar Windows. Maar het belangrijkst was, dat we ervoor zorgden, dat al onze klanten steeds eenvoudig hun systemen konden upgraden met behoud van alle functionaliteit én van hun gegevens. Bij de Gerechten waren er veel enthousiaste gebruikers en zelfs eigen Pluriform-modelleurs.

1989

Branchelagen ingezet

Vanaf 1993 bouwen we bovenop Pluriform Basis meerdere branchelagen. In Pluriform Basis zit alles wat elke branche nodig heeft. In de branchespecifieke laag zijn per branche / concern specifieke toevoegingen gemaakt waardoor onze software naadloos aansluit op de betreffende branche. De volgende twee klanten (na Justitie Den Bosch) waarvoor we hiermee een concernbreed systeem bouwden waren COBAC kredietverzekeringen (het huidige Euler Hermes) en GTI Installatiebedrijven (het huidige Cofely).

1993

Branchemodel logistiek

In 1994 werd het eerste branchemodel ontwikkeld voor ‘servicelogistiek’, samen met partner Grensloos. Een branchemodel is een toepassing voor een specifieke branche, met standaard bouwblokken uit Pluriform Basis, waaraan de eigenheid van individuele klanten (of vestigingen) als maatwerk toegevoegd wordt.

1994

Pluriform wordt meertalig

In 2001 werd Pluriform meertalig gemaakt en door Euler Hermes internationaal ingezet, door ons gekoppeld aan hun Oracle Financial systeem in Parijs. Inmiddels wordt Pluriform bij Euler Hermes wereldwijd (in meer dan 30 landen) ingezet en gebruikt door duizenden gebruikers. Pluriform Software zocht verdere groei met name in samenwerking met partners. Dienstverleners met een complete IT-oplossing voor een specifieke markt of grotere organisaties.

2001

Partner in de Goede Doelen branche

In 2003 richtte Theo Kranendonk Matthat Software op om met Pluriform een systeem voor Goede Doelen te gaan ontwikkelen: organisatiebrede functionaliteit, standaard inzetbaar voor verschillende soorten organisaties in de Goede Doelen sector.

2003

Patient Volg Systeem (PVS)

In 2004 ontwikkelden we een Pluriform Patient Volg Systeem (PVS). In samenwerking met prof. Hein Fleuren werd toen in korte tijd een webapplicatie gemaakt om de zogenaamde "verkeerde bed problematiek" voor CVA patienten (mensen die een beroerte gehad hebben) op te lossen; via het ZMBR is dat systeem ingezet en wordt dat nog steeds gebruikt in de regio Midden Brabant.

2004

Partner in de Bouw, Infra en Installatiebranche

In 2004 introduceerde Pluriformpartner BouwInfosys zijn succesvolle Pluriform Works toepassingen. Oprichters Ron Panhuizen en Maarten Janssen waren de eersten om te ervaren hoe snel Pluriform Basis uit te breiden was tot een branchemodel. Samen bouwden we branchemodellen voor o.a. de Bouw, Infra (grond-, weg-, en waterbouw), Installatie en later ook Bouwopleidingen.

2004

Pluriform casus-overleg (PIX)

In 2005 bouwden we op initiatief van hoofdofficier van justitie mr. Roger Bos, met politie en gemeente Den Bosch een nieuw keten informatiesysteem: het casus-overlegsysteem PIX (persoonsindex). Samen met vakmensen van ketenpartners die samenwerkten in het Veiligheidshuis ontstond zo Pluriform PIX. Drijvende kracht vanuit het arrondissement Den Bosch was André Lucassen. Snel werd het systeem uitgerold naar andere Veiligheidshuizen.

2005

Partner in de Zorgbranche

In 2007 hebben we Pluriform Zorg ondergebracht bij onze partner Adapcare. Pluriform Zorg was toen nog een cliëntenadministratie, maar is snel uitgebreid met web-functionaliteit, eerst voor de zorgprofessional en later voor de cliënt en diens mantelzorgers. Het wordt zeer succesvol bedrijfsbreed ingezet bij middelgrote en grote zorgorganisaties. Alle functionaliteiten zijn - en worden - stap voor stap met de zorgprofessionals ontwikkeld en in de praktijk verbeterd. De inzet van Pluriform zorgt voor een spectaculaire reductie van de hoeveelheid administratief werk voor de zorgprofessional.

2007

Webapplicaties

Het framework om Pluriform via het web te ontsluiten wordt opnieuw opgebouwd om ondersteuning te bieden aan de nieuwe vragen van abonnees en partners. De focus komt hiermee meer op het web te liggen en het bieden van ondersteuning voor het maken van webapplicaties met Pluriform. Een centraal Pluriformsysteem dat via de (standaard) Windowsclient kan worden gebruikt maar ook via het web kan worden ingezet, bijvoorbeeld voor zorgprofessionals in het veld, of uitvoerders op de bouw.

2009

Ketenintegratie via webapplicaties

Steeds meer webapplicaties worden gemaakt voor verschillende toepassingen in de bouw en de zorg. De vraag naar Pluriform webapplicaties om ketenintegratie te ondersteunen en specifieke doelgroepen van gebruikers te bedienen wordt beantwoord met Pluriform webportalen. Een webportaal is een webtoepassing waarmee functionaliteit beschikbaar wordt gesteld voor een bepaald soort gebruikers. Bijvoorbeeld een webshop voor prospects of een applicatie voor interne medewerkers.

2012

Pluriform App

We zijn gestart met het ontwikkelen van de Pluriform App om two factor authentication te ondersteunen. Hiermee is een extra beveiligingslaag toegevoegd aan Pluriform. De Pluriform App is tegenwoordig uitgegroeid tot de manier om webportalen van Pluriform te ontsluiten. Webportalen voor verschillende doelgroepen, denk aan Intranet, Backoffice, Frontoffice, B2B en B2C met ondersteuning voor e-mail, agenda, tijdschrijven, inkoopfiattering etc.

2014

User stories en de Pluriform Cloud

De Pluriform Cloud vormt al vele jaren het centrale systeem waarmee support wordt geleverd door onze partners (en ons) aan abonnees. Vragen, meldingen en nieuwe wensen kunnen worden ingediend, gerouleerd, doorgezet en behandeld. Allemaal op één centrale plek. Deze samenwerking is verder uitgebreid met "user stories". Een user story is een korte beschrijving (story) van wat een gebruiker (user) wil dat dient als basis voor agile ontwikkelen. Deze manier van werken zit al vele jaren verankerd in het DNA van Pluriform en is hiermee centraal via de Cloud beschikbaar gesteld.

2015

Response weblayout webportalen

Om betere ondersteuning te bieden voor het meeschalen en presenteren van Pluriform webapplicaties op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets, én een standaard layout aan te bieden die wordt beheerd vanuit de basis van Pluriform, is de "Professional sidebar template" gemaakt en beschikbaar gesteld. Hiermee kan snel en eenvoudig een responsive webportaal met Pluriform worden ingericht.

2017

REST framework

Pluriform is uitgebreid met ondersteuning voor het REST framework. REST staat voor Representational State Transfer en is een software-architectuur voor gedistribueerde mediasystemen zoals het web. Met het REST framework kan ondersteuning voor externe API's worden gemaakt en kan Pluriform zelf ingezet worden als REST server.

2018

Online collaboration

2020